Fujitsun vapaaehtoiset Hopen apuna

Net 2017,  28.4.2017

Fujitsun vapaaehtoisporukka testasi taannoin hyllytys- ja lajittelutaitojaan Hopen lajittelukeskuksessa Pitäjänmäen Kutomotiellä. Ummikot saivat lyhyen perehdytyksen, jonka jälkeen pääsimme hyllyttämään ja lajittelemaan lahjoituksena saatuja vaatteita ja tarvikkeita. Näin meistä tuli yhdeksi perjantai-iltapäiväksi osa noin 500 vapaaehtoisen talkooporukkaa.

Hope, kierrätys

Kutomotien toimipiste on maan suurin. Vuoden 2016 loppuun mennessä 1 790 asiakasperhettä oli asioinut siellä vähintään kerran. Kaikkiaan Hope – Yhdessä ja yhteisesti ry – auttoi viime vuoden aikana yhteensä yli 5 500 perhettä ja lähes 13 000 lasta.

Suuren lajittelukeskuksen päivittäinen pyöritys vaatii noin kymmenen hengen tiimin. Suurin pula on tavaran hyllyttäjistä, sillä lahjoituksia tulee taloon jatkuvasti, ja jokainen vaate ja tarvike on järjestettävä siististi omalle paikalleen. Näin apua tarvitsevien on helppo poimia hyllystä tarvitsemansa.

Hope, kierrätysYksi Fujitsun vapaaehtoisista hyllyttäjistä oli yritysvastuupäällikkö Christine Löfgren (vasemmalla).

“Tämä oli loistava kokemus. Vapaaehtoisena toimiminen on hyvä keino antaa aikaa tai osaamista taholle joka sitä tarvitsee ja arvostaa. Se avartaa, saat uusia kokemuksia ja voi olla hauskaakin. Suosittelen jokaiselle.”

Asiakkaat pääsevät hakemaan tavaraa avuntarpeen perusteella. Perehdyttäjämme kertoo, että jokainen, joka jättää avunpyynnön, on todella tarpeessa. Mitään taustaselvityksiä hakijoista ei tehdä. Jokainen avuntarvitsija saa ottaa mukaan kassillisen tarvikkeita. Viikoittain Kutomotien-toimipisteessä asioi jopa satakunta perhettä, ja kasseja täyttyy noin 250. Tavara ja vaatteet kiertävät nopeasti.

Hopen toiminnan keskeinen tavoite on lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy. Niinpä tuomisten on oltava ehjiä, puhtaita ja ajanmukaisia, koska keskeinen tavoite on lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy.

Joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina Hope järjestää isomman lajittelu- ja hyllytystilaisuuden klo 10 alkaen. Se on hyvä tapa tulla tutustumaan toimintaan ensikertalaisillekin.

Hope on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka toimii 19 paikallistoimijan välityksellä kautta koko Suomen. Sen päätehtävät ovat kerätä ja kierrättää tavara- ja vaatelahjoituksia, tukea lasten ja nuorten harrastuksia sekä mahdollistaa iloa vapaa-ajan elämyksillä.

Yläkuvassa lajittelupuuhissa on Juha-Pekka Hautamäki Fujitsun lakiosastolta.

Lisää tietoa:
http://www.hopeyhdistys.fi/

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2017,  28.4.2017

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn