Pääjohtaja Tanaka edistää digikumppanuutta

Net 2017,  11.9.2017

Pääjohtaja Tatsuya Tanakan mukaan Fujitsu haluaa olla asiakkaiden todellinen co-creation-kumppani, joka on mukana kehittämässä ja digitalisoimassa asiakkaiden ydinliiketoimintaa. Fujitsu keskittyy jatkossa avainteknologioihin, jotka ovat esineiden internet, tekoäly, tietoturva ja pilvipalvelut.

Tanaka Suomessa

Fujitsun pääjohtaja Tatsuya Tanaka vieraili Suomessa heinäkuun alussa. Vierailua isännöi toimitusjohtaja Simo Leisti (oikealla). Tanakan johdolla Fujitsu tavoittelee globaalia kasvua ja kehittää globaalia ekosysteemiä.

Fujitsulla on erittäin vahva teknologinen tausta ja tuoteliiketoiminta. Tanakan mukaan Fujitsu keskittyy jatkossa entistä tiiviimmin ict-palveluihin, joita yritys haluaa tarjota yhdenmukaisesti ja laadukkaasti eri puolilla maailmaa. Fujitsun ekosysteemi on nimeltään ”Connected Services”. Se kytkee yhteen kaiken tiedon, jota liiketoiminta tarvitse ja yhdistää siihen oman tutkimus- ja tuotekehitystyön tulokset. Tärkeä elementti on co-creation eli yhdessä luominen.

”Teemme ict-ratkaisut yhdessä asiakkaiden kanssa, co-creation-kumppanina. Yritysten ja julkishallinnon ydinliiketoiminta perustuu yhä enemmän tietotekniikkaan. Tavoitteenamme on olla mukana uusien tuotteiden ja palveluiden kehitystyössä alusta lähtien”, Tanaka linjaa.

Fujitsu keskittyy jatkossa avainteknologioihin, jotka ovat

  • IoT eli esineiden internet
  • AI eli tekoäly
  • tietoturva ja
  • pilvipalvelut.

”Järjestelmäintegrointi on aina ollut Fujitsun vahvuus, ja pystymme yhdistämään digitaalitekniikan monipuoliseen toimialaosaamiseen, kumppaneiden ratkaisuihin ja omiin innovaatioihin. Osaamme tuottaa asiakkaillemme hyvin monipuolisia ict-palveluja, joita kilpailijat eivät pysty tarjoamaan.”

Täysin uutena avauksena Fujitsu on perustanut Suomeen kasvihuoneteknologiaan erikoistuneen yrityksen Fujitsu Greenhouse Technology Finland Oy:n. Se käyttää uusinta teknologiaa, jossa täysautomaatio toteutuu ruokatuotannon ja maatalouden tarpeisiin kehitetyn Akisai-pilvialustan avulla. Kasvihuoneen toiminta perustuu antureiden keräämiin tietoihin ja Ubiquitous Environment Control System -tekniikkaan, jotka ohjaavat kasvihuoneen laitteita ja tuotantotekniikkaa etäseurannan avulla. Suomi valikoitui yrityksen sijaintipaikaksi, koska täällä on vahvaa teknistä osaamista sekä kokeiluun sopivat ilmasto ja energiakustannukset. Fujitsun tavoitteena on kerätä osaamista pilvipalvelujen soveltamisesta ruokatuotannossa ja maataloudessa sekä hyödyntää sitä jatkossa muuallakin Euroopassa. 

» Fujitsun pääjohtaja: Tekoäly ei tee ihmisiä tarpeettomiksi (Kauppalehti 17.7.2017)

» Pääjohtaja Tanakan esitys analyytikoille

» Robert Jordas tuottaa salaattia pilvipalvelussa, Net, joulukuu 2016

ot

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2017,  11.9.2017

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn