Uutiskirje, maaliskuu 2017: Nokian Mikot ja MikroMikot 1970–1991

Net 2017,  7.3.2017

Fujitsu - Fujitsun uutiskirje, maaliskuu 2017
Nokian Mikot ja MikroMikot 1970–1991

Mikko ja MikroMikko: Suomalaista sinnikkyyttä ja huippuosaamista

Nokian Mikko- ja MikroMikko-tietokoneet ovat loistavia esimerkkejä suomalaisesta sinnikkyydestä, ennakkoluulottomuudesta, peräänantamattomuudesta ja huippuosaamisesta. Mitä kaikkea kulissien takana tapahtui vuosina 1970–1991? Lue kiehtova tarina suomalaisista Mikoista ja MikroMikoista.

Lue lisää »  

Micro Computer > Micco > Mikko

"Nimitimme tavoitteemme mikrotietokoneeksi, koska minikoneiksi kutsuttiin siihen aikaan jääkaapin kokoisia laitteita. Englanniksi laite oli siis Micro Computer ja tämän (Micco) suomensin lyhenteeksi Mikko", kertoo Mikko-pioneeri Erkki Rajulin.
Lue lisää »

Pankit ja Alko atk-aikaan

KOP tilasi 1973 pankkipäätteet Nokialta. Tilaus oli siihen mennessä Suomen nuoren atk-alan suurin ja merkittävin. Lisää isoja sopimuksia päätejärjestelmistä tehtiin 70-luvulla Postipankin, HOPin, OKOn ja Alkon kanssa. 
Lue lisää » 

MikroMikko 2, ergonomian edelläkävijä

Vuonna 1983 julkistettu MikroMikko 2 oli se tuote, joka loi MikroMikon maineen. Julkistusta leimasi tekijöiden aito itsevarmuus ja ylpeys. Itse Bill Gates kävi Suomessa tutustumassa MikroMikkoon.
Lue lisää »
Excellence Finland 2014

Mikroista tehokkaisiin työasemaverkkoihin

1980-luvun lopulla MikroMikko-perhe kasvoi ja sai paljon uusia käyttäjiä. Käyttöjärjestelmäksi vakiintui Windows ja Tiimi saapui työpaikoille. Nokia osti Ericssonin Dataryhmän ja Davan. Lopulta Nokia Data myytiin ICL:lle.
Lue lisää »
Mikko Laaksonen

Kotimaisia MikroMikkoja vuodesta 1981

Ensimmäinen MikroMikko julkistettiin vuonna 1981 ja laitteita toimitettiin 16 kappaletta. Vuonna 1998 Fujitsun tietokonetehtaalla Espoon Kilossa valmistettiin kahdesmiljoonas tietokone, jonka sai Aktia Säästöpankki Oyj.
Lue lisää »
Twitter    Facebook   LinkedIn   YouTube   Blog

Tilaa sähköisiä aineistoja Preference Centeristämme
Copyright © 2017 Fujitsu.

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2017,  7.3.2017

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn

Käytämme Net-sivustolla evästeitä, jotta pystymme parantamaan käyttökokemusta ja analysoimaan liikennettä. Pyydämme sinua perehtymään yksityisyydensuojakäytäntöömme, joka on saatavissa täältä.