World Tour sukelsi ihmiskeskeiseen innovointiin

Net 2017,  28.4.2017

Fujitsu World Tourin teemat käsittelivät tänä vuonna muiden muassa ihmiskeskeistä innovointia, keinoälyä, startup-yrittäjyyttä ja digitaalista yhteistyötä. Finlandia-talossa järjestetyssä tapahtumassa 26.4. oli mukana kaikkiaan tuhatkunta vierasta.

Fujitsu World Tour, Reger

Fujitsun teknologiajohtaja Joseph Reger (lavalla) korosti keynote-puheenvuorossaan tekoälyn, IoT:n, Big Datan, analytiikan ja pilven entistä vahvempaa roolia tulevaisuuden työelämän mullistajina. Hän otti vahvasti kantaa myös tietoturvaan, jonka tärkeys korostuu entisestään EU:n tietoturva-asetuksen myötä.    

Amber Case / Fujitsu World Tour

Toisen keynote-puheenvuoron käytti kyborgi-antropologi Amber Case, joka tutkii miten ihmiset ja teknologia ovat vuorovaikutuksessa keskenään ja kehittyvät yhdessä. Yksi hänen suosikkiaiheistaan on “rauhallinen teknologia” (Calm technology), jossa digitaalinen teknologia on luonnollinen osa käyttäjänsä elämää eikä vain hetkittäinen harhautus siitä.

"Kaikki tässä maailmassa pitää nykyään aivan kauheaa ja liian kovaa ääntä. Kun ihminen kuuntelee laitteiden, liikennevälineiden ja koneiden piipitystä, kolinaa ja hurinaa koko päivän, hän uupuu. Meluaville laitteille pitäisi olla oma "Summer camp", jonne ne voisi lähettää lomalle. Silloin voisi itsekin lomailla rauhassa", Amber Case esittää. Hänen puheenvuoroonsa palaamme myöhemmin Netissä.

 World Tour 2017 paneelikeskustelu

Paneelikeskustelu pureutui digitaalisuuden disruptioon ja finanssialan tulevaisuuteen. Vetäjänä toimi tilaisuuden juontaja Peter Nyman (vasemmalla) ja mukana olivat Caj Sjöman (Head of Mobile Banking, Ferratum), Jari Vuori  (Director, Specialist Sales, Fujitsu) ja Tom Dahlström (Chief Strategy Officer, OP Financial Group).

 World Tour 2017 Basware, Wakaru

"Digitalisaatio syntyy yhteistyöstä, kuuntelusta ja luottamuksesta", kiteytti Fujitsun toimitusjohtaja Simo Leisti (keskellä)avauspuheenvuorossaan. Samaa mieltä lienevät IT-Manager Mika Korhonen Baswaresta (vasemmalta), myyntipäällikkö Matti Lehtola Fujitsusta, Founder Petri Väyrynen Wakarusta ja Sourcing Manager Jouni Grönholm Baswaresta.

World Tour 2017 Renko ja LampinenOy Apotti Ab:n teknologiajohtaja Jari Renko (oikealla) piti puheenvuoronsa ajankohtaisesta aiheesta, "Miten digitalisaatio ja tiedolla johtaminen uudistavat Suomen terveydenhuoltoa – tänään ja lähitulevaisuudessa". Hänet toivotti tervetulleeksi Fujitsun julkishallinnon myynnistä vastaava johtaja Mikko Lampinen.World Tour 2017 Patria

Patrian IT Service Manager Teemu Virtanen (keskellä)  ja ICT Infrastructure Services Officer Janne Mäenpää tutustuvat Fujitsun Antti Sirkiän opastuksella kevytpäätteisiin ja tehotyöasemavirtualisointiin. 


 Virtuaalitodellisuus, Fujtsu World Tour 2017

Fujitsun Niko Vuokila esittelee virtuaalitodellisuutta Vamos-nuorisoryhmän jäsenelle, joka kokeilee VR-pelillä kalliokiipeilyä. Vamos-nuoret olivat mukana tapahtumassa tutustumassa työelämään ja auttamassa järjestelytehtävissä.  

Katso video:

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2017,  28.4.2017

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn