Pilvi nipisti Componentan SAP-kuluja viidenneksellä

Net 2019,  9.9.2019

Markkinatilanteen rajut muutokset pakottivat Componentan päivittämään toiminnanohjausjärjestelmäänsä. ”Halusimme säilyttää SAP-toiminnot, mutta pienentää kustannuksia, jotta investoinnit voidaan suunnata liiketoimintaan”, kertoo Group IT Manager Matti Tuominen. Vuoden 2019 alkupuolella otettiin käyttöön uusi SAP-pilvipalvelu, jonka avulla kustannukset pienenivät 20 prosenttia.

Valurautakomponentteja valmistava Componenta on käyttänyt SAP-toiminnanohjausta jo pitkään. Fujitsun ylläpitopalvelussa pyörivä SAP on ollut Componentalle toimiva ratkaisu, koska järjestelmä on joustanut yrityksen kasvun mukana. Epävakaat markkinaolosuhteet muuttivat kuitenkin yrityksen toimintaympäristön käytännössä yhden yön aikana.

 Componenta

"Käytössämme oli perinteinen, kapasiteettipohjaiseen hinnoitteluun perustuva SAP-alustaratkaisu, joka sopi tarpeisiimme täydellisesti suotuisan markkinatilanteen aikana.  Kun vaikeat ajat iskivät ja kustannuksia piti karsia, halusimme kuitenkin säilyttää samat SAP-toiminnot käytössämme”, selvittää Componentan IT Manager Matti Tuominen.

SAP-kustannuksia piti nipistää, jotta investoinnit pystyttiin suuntaamaan liiketoimintaan. Tavoitteena oli luoda ratkaisu, joka mahdollistaisi tarvittaessa sujuvan polun vanhasta SAPista uuteen SAP S/4HANAan. Ratkaisuksi löytyi yksityinen pilvipalvelu FUJITSU Cloud Services for SAP.

”Muuttuneessa liiketoimintaympäristössä Fujitsun yksityinen pilvipalvelu toi vakautta ja skaalautuvuutta kohtuuhintaan”, lisää Tuominen. "Jaetun pilvialustan hintaero on-premise-ratkaisuun verrattuna on todella suuri."

Sujuvasti pilvipalveluun              

Uuden SAP-pilvipalvelun kapasiteetti joustaa ylös- tai alaspäin käyttötarpeen mukaan. Palvelua tukevat infrastruktuuri- ja sovelluspalvelut, joiden avulla ratkaisusta saadaan kaikki hyöty irti. Lisäksi jaettu pilvipalvelualusta tuo mittakaavaetuja.

”Pilvipalveluun siirtyminen sujui lähes yhdellä napin painalluksella”, selvittää Tuominen. ”Migraatio oli sujuva ja turvallinen eikä liiketoimintaan tullut katkoksia.”

Componentan käytössä ovat SAPin myynti ja jakelu-, tuotanto-, materiaalien hallinta-, kunnossapito- ja varastointimoduulit. Palvelulla on yhteensä 200 käyttäjää neljässä toimipisteessä. Suurten kuormitusten aikaan käyttäjiä oli enimmillään 650.

Hyvä SAP-käyttökokemus säilyi

Componentalla on nyt luotettava ja kustannustehokas SAP-palvelu, jota yritys aikoo käyttää vuoteen 2022, jolloin seuraavat päivitykset ovat edessä.

”Kustannukset ovat vähentyneet 20 prosenttia verrattuna muihin vastaaviin ratkaisuihin. Se on erittäin ratkaiseva etu nykyisessä liiketoimintaympäristössämme”, Tuominen sanoo.

Uusi pilvipalvelu on vapauttanut oman tietohallinnon resurssit ydinliiketoiminnan kehittämiseen. ”On hienoa, kun pystyn keskittymään liiketoiminnan jälleenrakentamiseen, mutta samalla voimme tarjota henkilöstöllemme saman, hyvän SAP-käyttökokemuksen. ”

”Fujitsu on ollut loistava kumppani, nopea ja yhteistyökykyinen”, Tuominen toteaa. ”Odotamme innolla kumppanuutemme syventämistä liiketoimintamme kehityksen mukana. ”

 Juttu perustuu englanninkieliseen case storyyn.
Tekstin toimitus suomeksi: Outi Tamminen
Kuvalähde: Componentan Image Bank

FUJITSU Cloud Services for SAP -pilvipalvelun hyödyt

  • Saumaton siirto minimoi katkot liiketoiminnalle
  • Vapauttaa oman tietohallinnon kehittämään ydinliiketoimintaa
  • Uusi palvelu toimii polkuna seuraavaan SAP-versioon

Vuonna 1820 perustettu Componenta on valmistaa valurautakomponentteja ja koneistettuja komponentteja ajoneuvojen, koneiden ja laitteiden valmistajille. Yhtiön osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä ja Helsingissä Vuonna 2018 yrityksen liikevaihto oli 122 miljoonaa euroa. Lisää tietoa: www.componenta.com

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2019,  9.9.2019

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn