Kirsikkapuu symboloi vastuullisuuden sanomaa

Net 2020,  9.9.2020

Kesällä 2015 Fujitsu istutti 80-vuotisjuhlansa kunniaksi kahdeksan kirsikkapuuta Porvoon Kirjailijapuistoon.Viisi vuotta on kulunut, Fujitsu täyttää 85 vuotta, ja toukokuussa saimme ihailla Kevätsuudelma-lajikkeen upeaa kukkaloistoa isoiksi kasvaneissa puissa. Kirsikkapuu symboloi japanilaisuutta, vastuuta ympäristöstä sekä yhteiskunnallista vaikuttamista.

Kirsikkapuu symboloi vastuullisuuden sanomaa

Yritysvastuu on Fujitsun toiminnan kulmakivi. Olemme sitoutuneita edistämään ratkaisuja, jotka auttavat organisaatioita ja yrityksiä rakentamaan tulevaisuutta turvallisesti ja kestävästi. Olemme mukana kehittämässä suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa monin eri tavoin.

Milla Uusi-Pietilä”Vastuullisuus on meillä DNA:ssa. Globaali visiomme on tietoyhteiskunta, jossa teknologia palvelee ihmisten tarpeita sekä ratkoo yhteiskunnan ja ympäristön haasteita. Tämä tarkoittaa, että toteutamme vastuullisuuttamme liiketoimintalähtöisesti. Luomme teknologiaratkaisuja, jotka hyödyttävät asiakkaitamme ja koko yhteiskuntaa, Fujitsu Finlandin yritysvastuupäällikkö Milla Uusi-Pietilä sanoo.

Tekoäly ennustaa riskejä

Fujitsu on mukana kehittämässä suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa monin tavoin. Autamme sekä yksityistä että julkista sektoria kehittämään toimintaansa teknologian avulla. Innovatiivisten teknologiaratkaisujen myötä esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuolto voi toimia entistä tehokkaammin, tarjota nopeampaa ja laadukkaampaa palvelua kansalaisille ja lopulta säästää kustannuksissa.

Hyvä esimerkki on tekoälysovellus Nuora, jonka Fujitsu on kehittänyt yhdessä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten kanssa. Sovellus auttaa ennakoimaan nuorten aikuisten syrjäytymisriskiä ja mahdollistaa varhaisen puuttumisen ongelmiin.

Syrjäytymisen inhimilliset ja taloudelliset kustannukset ovat kovat, ja riskiryhmä on usein vaikeasti tavoitettavaa.

”Suomi tarvitsee uudet lääkkeet, sillä terveydenhuolto ja sosiaalitoimi eivät selviydy enää vain jo todettuja sairauksia ja ongelmia hoitamalla. Tekoäly ja big data vievät ennakoivan hoidon ja resurssien oikea-aikaisen kohdistamisen tulevaisuudessa kokonaan uudelle tasolle, totesi Eksoten tietohallintojohtajana toiminut Toni Suihko Fujitsun tiedotteessa lokakuussa 2019.

Teknologia auttaa ympäristövaikutusten hallinnassa

Huipputeknologia auttaa myös taistelussa ympäristöongelmia vastaan. Fujitsu toteuttaa oululaiselle teknologiayhtiö Proventia Oy:lle pilvipalvelun, joka kerää tietoa julkisen liikenteen ajoneuvoista maailman suurkaupungeissa.

Dataa hyödyntämällä Proventia kehittää ajoneuvoteollisuudelle ratkaisuja globaalin ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi.

”Kaupunkien ilmanlaatua koskevat tiukat vaatimukset edellyttävät luotettavia päästöjen hallintaratkaisuja. Fujitsun ratkaisu mahdollistaa päästöjen ja järjestelmän toiminnan reaaliaikaisen seurannan. Ajonaikaista dataa laajasti hyödyntämällä voimme edelleen parantaa järjestelmien toimivuutta todellisissa kaupunkiliikenteen olosuhteissa”,,kertoi Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen maaliskuussa 2020 julkaistussa tiedotteessa.

Milla Uusi-Pietilä on huomannut, että Fujitsun asiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia ympäristöasioista.

”Aihe nousee todella usein esiin. Asiakkaamme toivovat meiltä apua liiketoiminnasta syntyvien ympäristövaikutusten vähentämiseen, ja se on ehdottoman myönteinen asia”, hän iloitsee.

”Meillä kaikilla on yhteinen päämäärä: paremman tulevaisuuden rakentaminen. Oma menestyksemme riippuu siitä, miten innovatiivisia ratkaisuja pystymme asiakkaillemme tuottamaan."

» Lue lisää yritysvastuusta
Lataa tuore yritysvastuuraporttimme (18934 Kt)

Henkiökuva. Marjo Koivumäki, Studio Apris Oy
Puistokuva: Porvoon kaupunginpuutarhuri Mikko Kaunisto

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2020,  9.9.2020

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn