Irma Jousranta johtaa ilolla, innolla ja inhimillisyydellä

Net 2/2015,  15.12.2015

Palvelujohtaja Irma Jousranta Fujitsusta valittiin viime viikolla vuoden 2015 Menestyväksi Johtajaksi. Tänä vuonna valinnan erityisteemoja olivat ihmisten johtaminen, läpivientikyky, muutoksen johtaminen ja viestintätaidot.

Irma Jousranta

Valinnassa korostuivat myös johtamisen nöyryys, ihmisten kohtaaminen, oman itsensä kehittäminen ja halukkuus kasvaa johtajana sekä merkityksellisyyden luominen työhön ja sen kautta tuloksen tekeminen. Kilpailussa palkitaan henkilö, joka on merkittävästi edistänyt yrityksensä kilpailukykyä ja menestynyt esimiestyössään.

Menestyvä Johtaja valitaan asiantuntijaraadin henkilöarvioinnin perusteella. Karsinnan aikana ehdokkaita arvioivat myös alaiset ja esimiehet. Kisan loppusuoralle pääsi neljä ehdokasta.

”Johtamisessa periaatteeni ovat ilo, into ja inhimillisyys. Minulle on tärkeää ymmärtää syyt ja merkitys tekemisemme taustalla ja kertoa niistä myös muille. Kun ymmärtää, mihin omalla työllään voi vaikuttaa, sitoutuminen ja vastuunotto monesti kasvavat”, Irma Jousranta toteaa.

Keskijohdolla on merkitystä

Irma Jousrannan mukaan keskijohdon rooli korostuu erityisesti muutosten läpiviennissä.

”Usein mainitaan johdon tuki, mutta ylimmän johdon sitoutuminen muutokseen tai tavoitteeseen ei vielä riitä. Jokainen lenkki johtamisessa on tärkeä ja koko ketju ratkaisee onnistumisen”, hän tähdentää.

Irma Jousranta työskentelee Enterprise Applications -yksikössä, joka myy muun muassa SAP-toiminnanohjauspalveluja. Hänet tunnetaan talossa tarkan bisnesvainun omaavana visionäärinä ja diplomaattina.

”Irma on aito ja empaattinen, ja saa muut innostumaan yhteisistä päämääristä ja tavoitteista. Asiakkaat hän vakuuttaa innovatiivisuudellaan ja asiantuntemuksellaan. Hän tuo peliin uusia ideoita ja on valmis ravistelemaan totuttua tekemisen tapaa. Hän on rohkea, antaa vastuuta ja luottaa työntekijöihinsä”, luonnehtii ryhmäpäällikkö Miia Hyökki.

Ilo, into ja inhimillisyys

Jo vuosia sitten, esimiesuransa alussa, Irma Jousranta valitsi periaatteikseen sanat ilo, into ja inhimillisyys.

”Olen edelleen samaa mieltä.  On hyväksyttävä, että töissä ei aina ole kivaa, sillä on vaikeitakin tehtäviä ja katastrofaalisia päiviä. Silti töihin pitää olla mukava tulla. Ammennan oman motivaationi ict-alan loputtomista mahdollisuuksista. Innostuminen kaikesta uudesta, tutkiminen, keksiminen ja lopulta ratkaisujen löytäminen ovat palkintojani.”

”Innostun villeistäkin visioista, mutta en pysty kertomaan, miten jokin toimiva ratkaisu oikeasti rakennetaan ja mitä kaikkia yksityiskohtia pitää saada paikalleen. Johtamisen ihme on se, kun joku viisaampi lähtee mukaan innostukseen ja sitten ollaan taas lähempänä tavoitetta. Tämän ihmeen saan kokea oman tiimini kanssa ja olen siitä kiitollinen ja huippuiloinen.” 

Laatua suomalaiseen johtamiseen

Menestyvä Johtaja on Rainmakerin ja Ellun Kanojen konseptoima kokonaisuus, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen johtamisen laatua ja palkita edistyksellisiä keskijohtajia.

”Muuttuva työelämä tarvitsee monimuotoista johtamista, vanhoilla opeilla ei enää pärjää. Kiihtyvässä ja läpinäkyvässä toimintaympäristössä kommunikaatiotaidot ja kyky innostaa ihmiset parhaaseen suoritukseen korostuvat”, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja ja Menestyvä Johtaja raadin puheenjohtaja Timo Ritakallio.

Menestyvä Johtaja -raati koostuu suomalaisen elinkeinoelämän konkareista: Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio, Dextran toimitusjohtaja ja Pihlajalinnan varatoimitusjohtaja Leena Niemistö, TeliaSoneran kuluttajasegmentistä vastaava Esa Kling, Sovelton johtaja Anne Tarkiainen, Sanoman kaupallinen johtaja Antti Järvinen, Ellun Kanojen asiakkuusjohtaja Sari Tomperi ja Rainmakerin People Manager Johanna Hirn-Yli-Juuti.

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2/2015,  15.12.2015

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn