Tietokoneita pakolaiskeskuksiin ja joululahjoja lapsille

Net 2/2015,  15.12.2015

Fujitsu on lahjoittanut kymmenen tietokonetta Suomen Punaisen Ristin pakolaiskeskuksiin eri puolilla Uuttamaata. Lisäksi Fujitsu osallistui Joulupuu-keräykseen, jossa henkilöstö lahjoitti joulupaketteja niille suomalaisille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman joulupukin tuomisia.

Fujitsun toimitusjohtaja Henry Nieminen lahjoitti pakolaiskeskusten asukkaiden käyttöön tulevat koneet SPR:lle joulukuun alussa. SPR:n puolesta koneet vastaanotti Helsingin ja Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen.

 ”Olemme ottaneet laitteet ilolla vastaan. Ne ovat meillä jatkuvassa ja kovassa käytössä. Vastaanottokeskus on väliaikainen odottelupaikka, mutta ehkä juuri siksi pakolaisten on tärkeää saada arki rullaamaan ja asiat vakiintumaan edes pienessä mittakaavassa. Koneen avulla asiakkaamme voivat hoitaa päivittäisiä asioita ja olla yhteyksissä kaukaisiin sukulaisiinsa. Skype on ahkerassa käytössä, ja moni suomalaisen yhteiskunnan kummallisuus kääntyy asiakkaidemme kielelle Googlen haun avulla”, sanoo Kaukiainen.

Joulupuu vie juhlailon lapsille

Joulupuu-keräys 2015

Fujitsu Finland osallistui tänä vuonna myös Suomen Nuorkauppakamarien organisoimaan Joulupuu-keräykseen. Hyväntekeväisyystempauksen tavoitteena on antaa joululahja niille suomalaisille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman joulupukin tuomisia. Lahjat olivat uusia tai itse tehtyjä ja ne paketoitiin pääkonttorin tonttutyöpajassa, jossa ahkeroivat muiden muassa Mira Kärkkäinen (vasemmalla) ja Katia Rajanen.

Joulupuu-keräyksen tunnettuus on kasvanut vuosittain. Vuonna 2012 Joulupuuta suojeli Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, vuonna 2013 miesten koripallon maajoukkue Susijengi, ja viime vuonna nyrkkeilijä Eva Wahlström. Tänä vuonna suojelija on juontajana, näyttelijänä ja muusikkona tunnettu Aleksi Sariola.

Lahjat suunnataan lastensuojelun piirissä oleville lapsille. He saavat pakettinsa suoraan sosiaalihuollon kautta. Esimerkiksi Helsingissä on noin 8 500 lasta ja nuorta lastensuojelun piirissä. Pääkaupungissamme Nuorkauppakamarit järjestivät keräyksen tänä vuonna jo 13. kerran. Viime vuonna alueella kerättiin yli 9 000 joululahjaa.

Fujitsun Vaasan-toimipisteen väki on osallistunut Joulupuuhun jo monena vuonna yhteistyössä Vaasan kaupungin lapsiperheiden kotipalvelun kanssa.

Vastuullisuuden edistäjä

Fujitsun visiona on ihmiskeskeinen, älykäs yhteiskunta, joka on kaikille jäsenilleen turvallinen ja tukee hyvän elämän edellytyksiä. Fujitsu Way -yritysfilosofia merkitsee käytännössä sitä, että Fujitsu pyrkii kaikessa toiminnassaan olemaan vastuullinen. 

”Hyväntekeväisyyden kautta kannamme osaltamme sosiaalista vastuuta suomalaisesta yhteiskunnasta. Haluamme olla rakentamassa meille kaikille turvallista ja antoisaa tulevaisuutta”, sanoo toimitusjohtaja Henry Nieminen.

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 2/2015,  15.12.2015

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn