Auraprintin Patjanen kasvoi intralla ja viestintäpalveluilla

Net 3/2013,  4.12.2013

Turkulainen Auraprint, Suomen suurin etikettien painaja, on Isoworksin Patjanen-palvelun asiakas vuodesta 2010. Yhteistyö tuli ajankohtaiseksi, kun omat resurssit haluttiin keskittää toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoon.

Net_auraprint"Huomasimme, että meillä ei ole resursseja viedä erp-projektia läpi ellei muille asioille tehdä ensin jotain. Kilpailutuksen kautta valinta osui Isoworksiin", kertoo Auraprintin toimitusjohtaja Tero-Matti Kinanen.

"Kun organisaatio on tämän kokoinen, it-asioita riittää, mutta omaa väkeä niitä hoitamaan ei välttämättä ole. It-alalla kehitys on myös niin nopeaa, ettei aina pysytä ajan tasalla. Haluamme, että oma väki keskittyy liiketoiminnan kehittämiseen eikä niinkään infran ylläpitämiseen."

Kinasen mukaan Patjanen-palvelu on pienten alkusäätöjen jälkeen toiminut hyvin. Palvelu vaati silti totuttelua myös talon sisällä: kun tuli ongelmia, piti oppia soittamaan oman it-kaverin sijasta käyttäjätukeen, josta löytyy heti vastaus valtaosaan kysymyksistä.

Myös intra ja sähköposti

Kapasiteettipalveluiden ja käyttäjätuen lisäksi palvelu on laajentunut kattamaan intranetin ja sähköpostin. Yritys otti käyttöön Sharepointin ja Lyncin viime keväänä. Syksyllä sopimuskauden päättyessä palvelut päätettiin kuitenkin kilpailuttaa uudestaan. Tarvetta muutoksiin ei ilmennyt.

"Totesimme, että nykyinen kokonaisuus on hyvä ja jatkoimme sopimusta", Kinanen sanoo ja toteaa, että onnistuminen on pitkälti kiinni henkilöistä.

"Siinä mielessä olemme onnellisessa asemassa. Palvelupäällikkö on hyvä ja oikeasti kiinnostunut meidän asioistamme. Hän myös vie niitä aktiivisesti eteenpäin omassa organisaatiossaan", Kinanen kiittää.

Auraprint Oy

Auraprint on vuonna 1886 perustettu perinteikäs painotalo. Vuonna 2012 sen liikevaihto oli noin 12 miljoonaa euroa. Yrityksen tuotantotiloissa Turussa painetaan muun muassa muovi- ja tarraetikettejä, lippuja, tuotelappuja ja rfid-tarroja.

Työntekijöitä Auraprintillä on noin sata, ja Turun lisäksi toimintaa on Kouvolassa ja Vantaalla. Yritys investoi voimakkaasti digitaaliseen painotekniikkaan ja rakentaa sen ympärille uusia palvelumalleja.

Alakuvassa on painaja Veli-Pekka Koivumäki (kuvat: Auraprint)

net-auraprint2

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 3/2013,  4.12.2013

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn

Käytämme Net-sivustolla evästeitä, jotta pystymme parantamaan käyttökokemusta ja analysoimaan liikennettä. Pyydämme sinua perehtymään yksityisyydensuojakäytäntöömme, joka on saatavissa täältä.