Karkota kiire

Net 3/2013,  4.12.2013

Pitkä talvi kysyy voimia. Stressi pysyy hallinnassa, kun hoidamme työt työaikana ja muistamme antaa tilaa myös levolle, perheelle ja virkistykselle. Aktiivinen ote omaan työhön antaa eväät ajankäytön hallintaan.

kiire

1.  Asiat ylös

Pistä omat menot ja työasiat yhteen muistikirjaan tai esimerkiksi kännykän muistioon. Käy lista läpi aamuisin ja nosta ajankohtaisimmat asiat kärkeen. Näin kaikkia asioita ei tarvitse säilöä ja muistaa ulkoa.

2.  Etätyötä harkitusti

Työskentele riittävästi toimistolla, mutta varaa aikaa myös keskittymistä ja työrauhaa vaativiin tehtäviin – se onnistuu usein kotona tai rauhallisessa kahvilassa.

3. Tartu ajoissa 

Valmistele omia töitäsi, erityisesti isoja projekteja, hyvissä ajoin etukäteen. Aloita valmistelut heti, kun ensimmäinen ”puolipäiväinen” keskittymisaika on mahdollinen. Näin asiat eivät jää viime tinkaan, ja lopputulos on aina parempi.

4.  Ei vapaamatkustajia kokouksiin

Kokouksia voi olla paljonkin, mutta niiltä pitää vaatia laatua. Paikalle oikeat osallistujat ja etukäteen heille tieto, mitä heiltä odotetaan. Ennakointi tekee kokouksista lyhyitä ja tehokkaita.

5. Kiitos kantaa

Myönteinen palaute antaa käsittämättömiä voimia. Anna kiitosta, niin alat myös saada sitä ja huomaat sen hyvän ja energisoivan vaikutuksen.

6. Ole ajoissa

Mene kokouspaikalle viisi minuuttia ennen kokouksen alkamisaikaa. Näin olet heti kartalla, kun kokous alkaa. Aika on kullanarvoista, eikä sitä ole syytä tuhlata.

7. Myönteinen palaute antaa käsittämättömiä voimia.

» Näillä konsteilla Fujitsun aluejohtaja Pasi Lehmus ehkäisee stressiä

Lisätietoja
info@fi.fujitsu.com

Julkaistu Net-lehden numerossa 3/2013,  4.12.2013

Facebook  Twitter  Google  LinkedIn

Käytämme Net-sivustolla evästeitä, jotta pystymme parantamaan käyttökokemusta ja analysoimaan liikennettä. Pyydämme sinua perehtymään yksityisyydensuojakäytäntöömme, joka on saatavissa täältä.