Käytämme tällä sivustolla evästeitä, jotta pystymme parantamaan käyttökokemusta ja analysoimaan liikennettä. Yksityisyydensuoja
Kun suurkone tuli Suomeen

» Etusivu
  Kun suurkone tuli Suomeen
  Kaapelitehtaan tietokoneosaston alkuvaiheita 1960-luvulla
General Electric taustavoimana
Kohtalonkysymykset tulevat vastaan ja ratkaisu löytyy
Tietokoneosaston käännekohta toteutuu
GE vaihtuu Honeywelliin
Oma GE-600 saadaan käyttöön
Hankkija jälleen ensimmäisenä
» GE-600-tarinoita
Suomalaisten pankkien isot päätökset
Oma laskentakeskus kasvaa nopeasti
Suuria pankkikauppoja ja muita suurkonekauppoja
Polku nykypäivään
Kuvia matkan varrelta

GE-600-tarinoita

GECOS III ja GE-600-monikäyttöympäristö olivat jotain aivan muuta kuin aiemmin käytetyt keskisuuret ja pienet tietokoneet. Uuden suurtietokoneen kapasiteetin hyödyntämisessä, myynnissä sekä tukitehtävissä työskenteli vuoden 1971 puolella yli sata henkilöä.

Matti Partonen Kari Leino Järvinen Poju    

Tarinoita alkoi syntyä ja kiertää. Lähimpänä GE-600:n sielunelämää olivat sen käyttöjärjestelmän asiantuntijat, jotka olivat tiiviissä kanssakäymisessä Pariisin kollegoittensa kanssa ja kävivät tarvittaessa pääkallonpaikalla Phoenixin Black Canyon Driven varrella.

Tähän ryhmään kuuluivat alkuvuosina erityisesti Harri Ohlson, Olli Heimo ja Poju Järvinen. Sitten Kari Leino tuli kuvaan mukaan ja sen jälkeen vielä Matti Partonen. Opintomatkoilla tapahtui monenmoista ja vauhdikkaat kertomukset kiersivät Salmisaaressa.

Matti Partonen Pariisissa

Kuva 9: Kyösti Pihlajamaa ja Esko Lemettilä suurkonekurssilla Pariisissa. Kurssipaikka oli Rue Haxon varrella lähellä Avenue Gambettan kulmaa. Kuvan otti itsekin samalla kurssilla ollut Matti Partonen.

» Suomalaisten pankkien isot päätökset

» Historia-etusivu

Alabanneri