Käytämme tällä sivustolla evästeitä, jotta pystymme parantamaan käyttökokemusta ja analysoimaan liikennettä. Yksityisyydensuoja
Kun suurkone tuli Suomeen

» Etusivu
  Kun suurkone tuli Suomeen
  Kaapelitehtaan tietokoneosaston alkuvaiheita 1960-luvulla
General Electric taustavoimana
Kohtalonkysymykset tulevat vastaan ja ratkaisu löytyy
Tietokoneosaston käännekohta toteutuu
» GE vaihtuu Honeywelliin
Oma GE-600 saadaan käyttöön
Hankkija jälleen ensimmäisenä
GE-600-tarinoita
Suomalaisten pankkien isot päätökset
Oma laskentakeskus kasvaa nopeasti
Suuria pankkikauppoja ja muita suurkonekauppoja
Polku nykypäivään
Kuvia matkan varrelta

GE vaihtuu Honeywelliin

General Electric (GE) oli Nokian kannalta ihanteellinen taustavoima ranskalaiselle BGE:lle. Kaikki tiedot kertoivat GE:n menestyvän hyvin sekä tietokonealalla että muissa liiketoimissaan. Näin ollen tietokoneosastolle ja sen asiakkaille oli iso yllätys kun toukokuussa 1970 GE ja Honeywell julkistivat aikomuksensa yhdistää tietokonetoimintansa.

Tämä fuusio toteutui syksyllä 1970. Siihen mennessä oli selvinnyt myös että vaikka tapahtuma esitettiin yhdistymisenä, todellinen tilanne oli se, että GE oli päättänyt luopua tietokonetoiminnasta. Honeywell otti uuden kokonaisuuden hoitoonsa ja Pariisiin syntyi Compagnie Honeywell Bull (CHB).

» Tiedote 17.9.1970 Honeywellin ja GE:n tietokonetoimintojen yhdistämisestä
» Nokia Elektroniikka, tiedotuslehti loka–marraskuu 1970, Honeywell/ GE -tietokonetoimintojen yhdistymisestä

Tietokoneosaston tulevaisuutta

Vuosi 1970 merkitsi Nokia Elektroniikan tietokoneosastolla melkoista tapahtumien vyöryä jolloin asiakkaiden toiveiden täyttämisessä sekä seuraavien kuukausien haasteisiin varautumisessa oli kaikille valtavasti työtä.

Tulevaisuuden kannalta oli kuitenkin erittäin tärkeää, että muutama ihminen pystyi katsomaan sen hetken myrskyjen yli ja arvioimaan, millainen koko toimiala olisi, ja millainen Nokian tietokoneosaston pitäisi olla tulevina vuosina.

Tällaisia näkijöitä olivat ennen muuta Raimo Suoniemi ja Kurre Wikstedt. Suoniemi on merkinnyt kirjoittamansa tietokoneosaston perspektiivisuunnitelman päiväykseksi 19.5.1970. Tämä suunnitelma on pitkälle eteenpäin katsova, lähes profeetallinen näkemys tulevaisuudesta, joka toteutui monessa suhteessa Raimon arvioimalla tavalla, joskin hitaammin.

» Otteita Raimo Suoniemen perspektiivisuunnitelmasta

» Oma GE-600 saadaan käyttöön

» Historia-etusivu

Alabanneri